Oversettelser

 

 

 

Oversettelser av engelske artikler om CIRS

(Klikk på knappene for å lese original engelsk versjon eller oversettelse på norsk)

 

 

 

 

1) The genetics of Chronic Inflammatory Response Syndrome from biotoxins / Genetikken bak Kronisk Inflammatorisk Responssyndrom (CIRS) som følge av biotoksiner

 

 

 

 

 

2) Shoemaker Protocol: Treat Patients for Mold Causing Illnesses in 3 Months or Less /Shoemakers protokoll: Bli utdannet til å behandle pasienter for sykdommer forårsaket av muggsopp i løpet av 3 måneder eller mindre

 

 

 

 

 

 

 

3) Mold treatment: CIRS is Preventable

 

 

 

 

 

4) CIRS doctors use holistic methods to treat patients/ CIRS-leger bruker holistiske metoder for å behandle pasienter

 

 

 

 

 

 

 

 

Solifemar ligger ca 30 minutter med buss fra Barcelona. Buss L95 går fra Carrer 18 og du kommer til bake med samme buss bare på andre siden av veien. Det går ofte busser.

 

Det var faktisk 2 kilometer til nærmeste matbutikk, men med gratis sykkel , på helt flat vei, var det altså ikke noe problem. Syklene blir holdt av til den som bestiller dette og dermed alltid tilgjengelig.

 

Solifemar er et leilighetshotell. Vi hadde en leilighet i første etasje. Supert for oss! Folk som bor under kan ha muggsopp hjemme og dermed stiger denne duften/giften opp. Det var egen inngang til leilighetene.. 3 etasjer og ingen heis. De øverste leilighetene hadde flotte balkonger med solsenger, mens vår balkong ikke hadde så mye sol og bare stoler, som ikke var så gode.

 

Helt nye madrasser fra april 2016 er ikke å forkaste. Nydelig comfort og soverommet vender inn mot en stille bakgård. Rent og pent overalt. Restauranten var et eventyr. Maten kjenner jeg enda smaken av. Fantastisk stab på hotellet, som gjør alt for at du skal trives. Mange engelsktalende på jobb, men ikke alle like gode til dette. Mange morsomme situasjoner oppstår. Godt humør , sol, vind, vin, mat. Varmt, fantastisk..

 

STRANDPROMENADE OG NÆROMRÅDE

Til sammen syklet vi 1 mil denne første dagen. Deilig å sykle langs strandpromenaden. Barer og restauranter langs løypa skiltet med forfriskninger og mat til noe stive priser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Castelldefels er et flott turistområde med mange hoteller. En liten sving bort fra stranpromenaden og prisene på lekre retter falt dramatisk. Vi hadde bestemt oss for å holde oss til dietten hvertfall i begynnelsen av ferien slik at det ble biff og chips uten saus, men en grønn grillet paprika og saftigheten på biffen gjorde at saus absolutt ikke var et savn. Pris ca 8 Euro! Nydelig mat og varmt selv i skyggen. Tydelig at de fleste som spiste rundt oss her, var lokalbefolkning. Nuevo Frankfurt het restauranten og nabo-restauranten solgte sukker-fri is fra Kalise om man ville avslutte med godkjent dessert.

 

Vi prøvde også litt Catalansk vin til 25 kroner flasken.. var god den!

 

 

Hotellets restaurant... veldig bra!

 

Vi bestilte Kalv

med kremete

poteter , samt en

nydelig rødvin

Mellom 3-0g 400

for to personer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CASTELLDEFELS SENTRUM

 

Et optimistisk personale ved hotellet fortalte at det kun va ca 2 km til sentrum av Castelldefels. Det var lengre! Glad vi tok taxi, det kostet bare ca 40 kroner en vei til midt inne i sentrum , hvor man fant handlegater og og restauranter. Vi jaktet på noen småting. Fremfor alt hadde vi lyst å finne en helsekostforretning.

 

Her fant vi det vi lette etter. Folk som pratet, hyggelig stemning, gode priser. Espresso til ca 5 -9 kroner koppen. Billige basarer (Made in China.) Hjelpsomhet , gjestfrihet.. alt vi søkte var her. Klær og sko var også billig her. Ellers er dette vanvittig dyrt i Spania, syns vi.

 

Vi fant denne helsekostbutikken bare et par minutters gange fra togstasjonen i Castelldelfels

 

https://www.facebook.com/Planeta-Terra-Botiga-Ecol%C3%B3gica-Castelldefels-362957370517868/?fref=ts

 

 

Veldig vanskelig å finne glutenfrie produkter. Det vi ble tilbudt var maismel, på apotekene , når vi spurte. Samme på kolonialbutikkene. Men på PLANETA TERRA, her hadde de alle muligheter.

 

De hadde også "Yeast cleanse" og "Melatonin". Videre, kokkosfett av ypperste klasse til lav pris. Smykker, aromaoljer, behandling. etc.. snakker om at en butikk blir "noe mer " enn en butikk. En opplevelse rett og slett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bacelona ( Bytur)

 

Vi tok bussen til byen. Flott inneklima i bussen! Vi ville bare gå å se oss omkring og strøse litt på La Rambla. For noen år siden var det skrevet en artikkel i et magasin om en urtebutikk som heter "Herboristeria del Rei" Butikken skulle ligge i det Gotiske kvarteret i Barcelona. De tidligste dokumenter om bygget er funnet fra år 1818. Her i denne butikken skulle de finnes en spesiell urtespesialist. Så vi hadde fokus på å finne denne. Gammel kunnskap er jo ikke å forakte. Etter vanvittig mye leting og gåing, fant vi endelig frem. Det skulle vise seg at vi hadde trasket helt unødvendig , da butikken lå i en sidegate til La Rambla. Gaten man skal ta av til heter " Ferran". Et kort stykke ned i denne gaten tar man inn i "Carrer del vidre 1." Da ser man skiltet med en gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/herboristeriadelrei?ref=hl

www.herboristeriadelrei.com/

 

 

 

 

 

 

Vi ville også besøke "Boqueria", dette verdenskjente markedet. Markedet inneholdt både barer, restauranter og salgsboder. Vi fant også en helsekostbutikk med godt utvalg her inne. Vi ville spise økologisk og fant en "Take away" restaurant med dette. Det var dårlig altså! Se bildet nederst.. ja , ja alt kan jo ikke være 100%. En erfaring rikere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slett ikke nødvendig

å kjøpe slikt som dette,

selv om det er økologisk.

Det var bare ulike farger på

ris, litt tomat og noen løk-

biter.

 

Vi kastet nesten alt.

Tragisk!

 

 

 

 

 

Noen bilder her fra "Det Gotiske kvarter" Med antikvitetsmarked og underholdning.

 

 

 

 

 

Som en avslutning kan vi bare konkludere med at vi har hatt en utrolig flott reise med opplevelser vi ikke hadde villet vært foruten. Vi hadde tatt høyde for at vi kom til å måtte bli syk på reisen, og hadde derfor tegnet en god reiseforsikring gjennom IF ( Europeiske). Vi trodde vi kom til å sove på balkong etc. Til vår store overraskelse ble vi ikke det. Deilig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIL VI SEES IGJEN !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inne på Planeta Terra

Stemning i Castelldelels sentrum

CIRS-Norge

Gjøvik, Norge.