Vintercamping

 

Bobil eller campingvogn. Ditt hjem under tilfriskning? Innkludert vintercamping på campingplass.

 

 

Jeg hadde et mål og det var å komme på 0 muggsopp og fukt i mitt innemiljø.

 

Etter utallige flyttinger til nye hus og gamle hus, samt hoteller i Spania og også i utallige leiligheter der, for ikke å glemme alle netter og dager ute i friluft med telt og til tider kun en stasjonsvogn med dårlig inneklima, ble valget til slutt en bobil.

 

Etter at jeg hadde kastet alt av innbo stod jeg igjen med noe laget av glass og stål/metall. Det var til slutt ikke mye jeg hadde å drasse på.

 

Det jeg stod igjen med og som var helt nytt, da jeg flyttet inn i bobilen var: En luftmadrass, et pledd, noen kopper og glass, en kasserolle, noe bestikk, noen få klesplagg, en håndduk og vaskesaker , samt en tannbørste.

 

Jeg hadde sett på uttalige bobiler. Jeg gikk etter lukt. Jeg fant alltid , uten unntak ut, hvor lukten jeg reagerte negativt på kom fra. Jeg kunne løfte på en madrass, eller lukke opp en dør til et skap, eller bare lukke på baderomsdøren.

 

Jeg ble skeptisk med en gang jeg så en slik duftgreie hengende på en knagg. Da gikk jeg bare ut igjen. Til slutt ble dette noe jeg prøvde å bevise for meg selv. Jeg ville ikke se fukttesten før jeg hadde sett bilen og det stemte alltid.

 

Med andre ord; det var svært lite og ingenting å finne uten fukt og muggsopp.

 

Til jeg tilfeldigvis fant en Fiat med en Cabby-del som så ut som en campingvogn. 1995 modell.

Jeg kjøpte den gjennom forhandler og det er noe jeg absolutt anbefaler.

 

 

Fordi:

 

1. Man får en garantitid.

 

Dette kan være forskjellig fra sted til sted, men minst 3 måneder.

 

Her kan man også gjøre avtaler i forhold til om det skulle finnes skjult fukt og mugg og avtale om omgjøring av kjøp. Få dette skriftlig!

 

2. Fukt test

 

Fukttest skal gjøres med PROTIMETER.

Ikke under noen omstendigheter må en vanlig fukt måler være brukt.

 

Forhandlere gjør som regel denne testen grundig, men vær meget OBS , enkelte ganger oppereres det med tetthetstest, dette er ikke det samme.

 

Du kan velge å få være med på testen, som oftest vil de gå med på dette. Gjør de det ikke, så ikke kjøp bilen her.

 

Verdiene skal være mellom 8- 14 %.

 

Det jeg fikk opplyst var:

 

8 % er det som naturlig er i treverket når det er helt tørt. 14% i nyere treverk.

 

Videre er det en plass som de aldri hadde opplevd nådde dette nivået og det var over venstre bakhjul. Fordi det kom fuktighet opp over hjulet, ble liggende inne i plasthetten over hjulet og dette ga utslag på protimeteret, men det var fremdeles ikke noe fukt inne i bilen.

 

 

3. Oppretting av synlige ting før overtakelse

 

Forhandlere går over bilen, mye småtekniske ting som sjekkes ut. Som regel har de en egen sjekkliste som skal følges. Denne får du med og kan gå etter i sømmene.

 

Registerreim, dersom dette finnes, skal være byttet.

 

 

HVA KAN DU SELV SJEKKE?

 

1.Lukten

 

Det skal ikke være noen vond lukt i bilen, ei heller parfyme, eller være brukt eddik i vaskingen.

Det gjør derimot ingen ting om den lukter støv, eller røyk. Dette kan man gjøre noe med. Som regel gir ikke gammel røyklukt symptomer som ved syk av muggsopp (Mold Illness).

 

2. Vask bilen selv.

 

Man skal velge å få vasket bilen selv. Ikke la forhandler gjøre dette. Dette fordi du må ha fokus på hvilket vaskemiddel du skal bruke. Et vaskemiddel uten eddik og sitronsyre er absolutt å anbefale. Anbefaler på det sterkeste en blanding hvor man har tilsatt noen korker av hydrogenperoxide, 12%.

 

3. Sjekk madrasser!

 

Sjekk under madrasser og ta dem gjerne utenfor. Om det finnes muggel i disse, kommer det veldig sterkt frem i “ annen luft” (ute.) Får du hoste eller andre reaksjoner så ikke nøl med å kvitte deg med disse.

 

4. Bilen skal være satt på varme og være godt oppvarmet ved inspeksjon.

 

Varmeanlegget må kunne brukes på strøm. Du kan som regel ikke bruke gass, dersom du er syk av muggsopp. Det at den er satt på varme og er godt oppvarmet vil bidra til å få frem lukter som skjules under stabil temperatur.

Varmeanlegg: Her anbefales Alde sentralvarme! Viftevarmeanlegg anbefales IKKE. Det må heller ikke være varmerør inne i veggene eller inne i gulvet. I gulvet kan det være gulvvarme med el punkter. Selv har jeg ingen erfaring med dette. Jeg har ingen gulvvarme og har ikke vært kald på føttene. Et punkt som er veldig viktig i dette momentet er “ skjørtet” Det som går ned utenfor bilen. Gulvet sees en halv meter opp, når du ligger på bakken. Dette beskytter godt og holder på varmen. Varmerør med væske inne i lukkede rom, som f.ks gulv eller vegger vil avgi kondens når de settes på.

Forlat ikke bilen i timesvis uten varme på, om vinteren. Om bilen skal forlates, må alt vann være tømt ut. Dette gjelder selvfølgelig ikke frostvæske i varme anlegget.

 

 

5. Finn en bil/vogn med minst mulig polstring rundt på vegger og lignende.

 

Dersom det er polstring, må du sannsynligvis, som jeg, ta dette bort. Selv om det ikke lukter vil det være en støvsamler og i støvet trives muggsoppsporer, som du ikke kan unngå vil komme inn i bilen.

 

6. Gardiner.

 

Fjern gardinene. Ta gjerne vare på dem til en dag du blir frisk, men når du er på det stadiet at du skal bli frisk, da må du ta dem bort. I det hele tatt så lite tekstiler som mulig i bilen/vognen

 

7. Førersete og passasjersete kan være en felle.

 

Dette må sjekkes grundig. Uhellet kan engang ha vært ute, man har sølt en cola eller en kopp kaffe, eller vann for den del. Dette har fått trekke ned, fordi man rett og slett ikke får det tørt og kommer ikke til å få tørket. Muggsopp vil dannes. Dette vil lukte.. Lukten kommer frem gradvis og det er ikke alltid at muggen vises, kan være inne i setene.

 

Hvis dette er tilfellet med din bil, kan du med letthet ta ut setene oppbevare dem en plass til du blir friskere. Du kan , som jeg, prøve å bestille nye brukte seter, eller du kan skjære av skummgummien i setene og beholde rammen. ( Dette var det tiltaket jeg havnet på , da de brukte setene også hadde samme problematikken) Bygge dine egne seter , med et stoff som fungerer for deg. Det absolutt viktigste er rammen. Dette for å få bilen godkjent ved neste EU- kontroll.

 

Videre er det smart med en løsning som gjør at du kan fjerne alt av stoff og beskytte alt av madrasser etc. Når man må inn på disse kontrollene, eller må på verksted for den del. Verksteder sliter ofte med mugg og fukt problematikk. Men ikke alltid! Sjekk alltid ut dette før du bestiller time, selv har jeg vært meget heldig på dette området. Betjeningen har vært ærlig med dette og det har reddet bilen.

 

 

8.Slanger og vannsystemsystem

 

Både bobiler og campingvoner har slanger og vanntanker. I tillegg har de en elektrisk vannpumpe og i de fleste tilfeller en utslagstank under til spillvann.

 

Dette systemet er ikke idiotsikkert!

 

Mange ganger går dette langs veggene og ofte er det skjult bak en fin pynte-vegg ( løs)

Slangene ligger inne i skap og bak senger , noen ganger. Slangene er som regel av plast eller lignende. Ofte brukes slangeklemmer for å tette rundt slik at vannet går der det skal.

 

Blande batterier finnes som regel både på bad og i kjøkken del.

 

Når det gjelder slanger og inne-vanntank så anbefales og fjerne alt som skjuler. Ha synet på dette hver dag. Sjekk og sjekk! Etter en stund venner du deg til lydene i bilen, hold fokus på dryppelyden. Den kan av og til bli så sterk at den vekker deg fra din dypeste søvn. ( selvopplevd)

 

Sjekk slangeklemmer, jevnlig. Sjekk at slangene ikke støter mot skarpe kanter. Bilen er hele tiden i bevegelse. Det som er den ene dagen, behøver ikke være likt den neste.

 

Blande batteriene er det enkleste å sjekke. De er jo i bruk hver dag og du vil lett oppdage om de lekker. Dersom dette skjer så vær OBS på at vannet kan renne ned ved siden av, dersom man ikke har limt det fast, da. Videre kan det tilføyes at dette er svært “skrale” saker som er laget for disse fartøyene. Det er ikke meningen de skal vare. Blandebatteriene er laget for å tilkobles vannpumpen, derfor kan man ikke finne dem på vanlige VVS forretninger.

 

Spillvannstanken ( dersom dette finnes) er først og fremst et problem om vinteren. Dette systemet med slange fra vannlåsen og ut av bilen er svært følsomt for vinterkulden.

 

Jeg har hatt spillvannstanken åpen om vinteren. Med bærbar spilltank på 25 liter stående under. Problemet er at denne fryser også til om den blir stående noen timer, eller over natten i januar.. Jeg måtte ha to tanker og i tillegg en 20 liters bøtte som jeg sjonglerte på. Jeg måtte bære den fryste inn på tømme -doen og la den stå der til den tinte og bruke den andre. Dette er en situasjon for vinter camping på campingplass med tilgang til vann og tømming hele året.

 

Enkelte har også hatt suksess med varmekabler rundt tanken. Dette kunne jeg ikke få til på min bil, så forskjeller finnes.

 

Slangesystemet er ekstra velegnet for oppvekst av alger. Husk å rense anlegget. Du får kjøpt rensetabletter på caravan utsalg, selv bruker jeg en kork hydrogenperoxide en gang i blant. Det er dette tablettene består av.

 

 

9. Ventiler

 

Cabby bobil er en vinterbil. Den er laget for å kunne bo i om vinteren. Den har også flere ventiler som ikke kan lukkes. Det vil si at det hele tiden er gjennom -lufting i bilen. Den har også takluke. I dens servicebok og på oppslag på vegger står det at denne bilen er spesielt laget med tanke på å unngå fuktdannelse i bilen. Her gis også gode råd til deg om hvordan du kan bidra selv. Et mega godt råd er : Tørk aldri våte klær inne i bilen.

 

I tillegg til god ventilasjon, luftes bilen godt i noen minutter, flere ganger daglig. Det er virkelig fantastisk godt. Og man kan ikke unngå å nevne vask og rengjøring. Her vaskes noe hver dag. Gulv og vegger, skap og kjøleskap. Alt følges med daglig. En liten lekkasje brer snart om seg.

 

Tillegg: Det er svært tunge tak til tider.

 

Det er tunge tak med bæring av vann. Til 2 stykker med kroppsvaske nesten hver dag +oppvask og matlaging går det med ca 40 liter hver dag og dersom man koker klær må man regne med 80 liter+++. Selv om man bruker tralle, for det må man, så er det et slit.

 

Det positive er dog at musklene bygges og ryggen blir sterk , man får masse frisk luft og med tanke på cappilary hypoperfusion, er dette rett i linja for den slags trening som skal gjennomføres for å bli frisk. Lange tunge tak bare i noen minutter av gangen. Og økende. Viktig her: HVER ENESTE DAG!

 

 

Det er mange tunge tak med vask av klær, bæring av vann og konstant rengjøring av bilen/ campingvognen

 

Campingplassen

 

Campingplassen du velger å stå på, må man også stille strenge krav til.

 

Man har behov for tilgang til vann. Frostfrie kraner ute, i tilknytning til for eksempel service hus er absolutt nødvendig.

 

Tømme -lokaliteter for toalett må være oppvarmet og uten muggsopp/fukt

 

Det må finnes plass for deg å flytte bilen/ campingvognen til steder der det er minst andre campere. Du trenger plass og god luft rundt bilen.

 

Du trenger tørt og stabilt klima. Lange perioder med kaldt vær om vinteren er veldig bra.

 

 

10. Du trenger litt ekstra

 

Du trenger ekstra ovner til oppvarming av bilen/vognen på kalde dager. Likeså mini-komfyr og kokeplate. ( kokeplate for tunge kasseroller med vann) Begge anbefalt produsert i KINA. Dette gjelder for alle elektrisk duppedingser. Jeg har altså ikke funnet noen slike ting produsert i noe annet land, som er bra. NB! forskningen til Dr. Klinghart: https://youtu.be/qMAV-pZMlZs Når elektriske duppedingser kobles til, økes mycotoxin produksjonen. Dette skjer også dersom disse er produsert i et slikt miljø. Man kan vanskelig rengjøre elektriske ting innuti.

 

Om vi anbefaler vinter camping?

 

Vi kan anbefale det på det varmeste. Vi skulle ha visst det fra begynnelsen i 2009 at dette var et av de mest viktige og avgjørende tiltak vi kunne gjøre for å få helsa tilbake. Medisin som kolestyramin virker helt supert under mugg/ fuktfrie forhold. Man opplever lange perioder uten noen som helst symptomer og man blir vågsom. Jeg er frisk! Men akk, et muggsopphus i mer enn et kvart, bringer små begynnende symptomer til overflaten. Men jeg ramler ikke sammen, slik som før. Opphold i mugg/fuktfritt miljø gir meg raskt fokus og kreftene tilbake. Ingen sengeligging mer, ingen ME/CFS, ingen smerter i kroppen. Det som kan gjøre seg gjeldende er cytokinstormer ( svært lite den siste tiden, faktisk) og nummen i kroppen, samt synsforstyrrelser. Det er bare små, små ting som varsler meg om at dette ikke er bra for meg og jeg går bare stille ut fra situasjonen. Det retter seg umiddelbart, uten medisin.

 

LYKKE TIL MED DIN MUGG- og FUKT- FRIE HVERDAG!

 

CIRS-Norge

Gjøvik, Norge.